Voor patiënten

Stichting Schoudernetwerk Midden Nederland (SMN) zet hoog in op kwaliteit en expertise door scholing direct te laten aansluiten bij de problemen die u als patiënt ervaart!

Een goede samenwerking met de artsen en specialisten van het ziekenhuis, die u mogelijk doorverwezen naar onze website, is daarbij heel belangrijk. Wanneer u één van onze schouderspecialisten bezoekt kunt u erop vertrouwen dat zij volgens de laatste inzichten op schoudergebied geschoold zijn en u een kwalitatief hoogwaardige behandeling zullen bieden. Voordat fysiotherapeuten en/of manueel therapeuten kunnen deelnemen aan ons schoudernetwerk, moeten zij aantoonbaar een groot percentage schouderpatienten behandelen, minimaal 5 jaar afgestudeerd zijn en voldoende scholing op schoudergebied gevolgd hebben.  Alleen fysiotherapeuten vermeld op onze website zijn officieel deelnemer van ons schoudernetwerk, dit is een actuele lijst welke regelmatig door ons wordt geactualiseerd. Een aspirant deelnemer voldoet nog niet aan alle door ons gestelde deelnemerseisen en staat derhalve (nog) niet vermeld op onze website.

Daarnaast zijn onze therapeuten actief betrokken bij de deelnemersbijeenkomsten en worden deelnemers via literatuur op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van schouderrevalidatie. Zij behandelen meerdere patienten per week met schouderklachten en hierdoor heeft u altijd de beste behandeling voor uw klacht.

We streven naar een voldoende spreiding van aangesloten fysiotherapeuten over de hele regio midden Nederland. Dit om de reistijd voor u zoveel mogelijk te beperken. We beseffen dat er tijd nodig is om dit te bereiken. De kwaliteit van de therapeuten en de behandeling staat voor ons immers bovenaan.

Samenwerking orthopedie

Als netwerk werken wij intensief samen met orthopeden die gespecialiseerd zijn in schouderklachten in de regio Midden Nederland. Hierdoor hebben we korte lijnen met de specialisten. Te denken valt aan regelmatig overleg maar ook dat zij een bijdrage in scholing tijdens onze bijeenkomsten verzorgen. Doordat we samenwerken zijn zij op de hoogte van onze manier van behandelen waardoor de orthopeed weet dat hun patiënt de beste zorg krijgt.


Orthopedie op het gebied van de schouder heeft zich in Nederland verenigd in de Werkgroep Schouder en Elleboog (WSE). De samenwerking tussen SchouderNetwerken Nederland (SNN) en WSE benadrukt het belang van kennisoverdracht en de ontwikkeling van vakinhoudelijke producten. Orthopede verwijzen steeds vaker patiënten door naar een fysiotherapeut binnen het schoudernetwerk. SNN maakt zich hard voor het optimaliseren van het fysiotherapeutisch handelen bij mensen met schouderpijn.

 


Voor meer informatie over WSE klikt u hier voor hun website.

 

 

 

SMN werkt samen met onderstaande orthopedische poli's in de regio: